Open DenkTank Linkedin

Ben je actief in een Linkedin groep? Benut dan de kennis die je daar vindt!

Een week geleden was ik bij een mini-MBA op Nyenrode en daar kregen we de opdracht om 8 probleemstellingen uit de praktijk te formuleren.

 Deze 8 cases werden vervolgens verdeeld over 8 ruimtes in het kasteel. 
Daarna kreeg iedereen een half uur de tijd om naar een van de ruimtes te gaan waarbij jij denkt dat je met jouw kennis iets kunt bijdragen aan de probleemoplossing. Je mocht gedurende de 30 minuten ook switchen naar een andere ruimte met een ander probleem.

Na die 30 minuten verzamelde iedereen zich weer waarna de 8 “probleem opwerpers” mochten presenteren wat deze 30 minuten brainstormen met verschillende mensen heeft opgeleverd.

 De resultaten waren echt geweldig! 
Bijzonder om te zien waartoe een groepje mensen met compleet verschillende achtergronden in een korte tijd in staat is.

De 50 finalisten van de FD career challenge (waaronder ikzelf) zitten samen nog steeds in een groep op Linkedin en fungeren daar als een denktank. Iedereen brainstormt nog steeds door over allerlei uiteenlopende onderwerpen en ook daar zijn de resultaten erg waardevol en inspirerend. 

De kracht zit hem in kennis delen zonder daar direct iets voor terug te verwachten.

Kennis delen = is vermenigvuldigen.

Het biedt je een kans om jouw kennis te bewijzen en dat ontvang je linksom of rechtsom weer terug. Dat kan zijn door een nieuwe opdracht of iemand die ontdekt dat jij erg goed bent binnen jouw vakgebied. 

Dus is er een knelpunt binnen jouw onderneming of bedrijfsvoering en vraag je je af wat je er mee aan moet of ben je opzoek naar creatieve oplossingen of aanpassingen? 
Zit je intern vast op een bepaald punt en kom je even niet verder? Heb je behoefte aan een frisse onafhankelijke blik en frisse input? 
Schroom dan vooral niet om je probleem eens in deze groep te formuleren en mede ondernemers te vragen om feedback. input/commentaar. Je zult verbaast zijn over de uitkomst.

“Ja maar…”

1 regel: “ja maar…” is niet toegestaan.
 “ja maar…” werkt namelijk beperkend.
Stel jezelf open voor feedback en input.

 Als iemand een idee aandraagt en jij reageert met “ja maar, dat hebben we al lang geprobeerd” of “ja maar, dat werkt niet bij ons…” etc. dan zal men daarna minder geneigd zijn om feedback te geven en met je mee te denken. Zie alle input daarom als een cadeautje, bedank er vriendelijk voor en neem het mee om het vervolgens thuis of op kantoor eens rustig uit te pakken, te beoordelen en te bepalen of je het weg gooit of bewaard en er wat mee doet.

Open DenkTank groep op Linkedin

Bovenstaande kun je natuurlijk binnen elke groep toepassen maar ik heb een groep opgericht op Linkedin die specifiek hierom draait.
Wordt lid! En deel je kennis waar mogelijk. Voel je ook vooral vrij om zelf knelpunten te verwoorden en “in de groep te gooien”.

Succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.