Vraag van Coen

Vraag:

Ik heb een idee 😉 Denk dat het een goeie niche is en wil met wordpress een soort
<…>  maken. Nu weet ik niet meer of dat het beste kan met org of com.
Mijn blog zijn in .com maar als ik het één en ander lees kan het beter in org.
Ik ben reuze benieuwd wat jullie vinden. Overigens zijn er ook Joomla en Drupal.
Maar wp ken ik nu een beetje en heb dat dus liever.
Groetjes,
Coen

Hoi Coen,
Wat ik zou doen is:
1) hier een domeinnaam claimenparkeren kost hier €6.99 per jaar, en neem bij je .nl ook het basis Hosting pakket. Je betaalt in totaal voor de hosting van je site nog geen € 17,- per jaar. Voorlopig kun je met deze hosting prima uit de voeten. Als het een enorm succes blijkt kun je altijd nog opschalen met je pakket.

2) Als je dit gedaan hebt krijg je een e-mail van Webreus met je domeingegevens.

3) Log in op je PLESK omgeving en installeer WordPress via Instalatron.

4) Als dit klaar is heb je je vertrouwde WordPress omgeving op je eigen domein staan.
Dus geen http://<je bedrijfsnaam> . wordpress .nl maar http://www.<je bedrijfsnaam>.nl

Dat is ook meteen het grootste verschil tussen WordPress.org en wordpress.com Op de ene site kun je een Blog hosten bij wordpress en bij de andere download je de software om deze te installeren op je eigen domein.

En je kunt verder alles gewoon doen. Dus ook betaal knoppen plaatsen van  Affiliates etc.

Als je hulp nodig hebt bij het installeren van Plugins, Google Analytics, Contact Formulieren, etc etc… Of als je een nieuw logo nodig hebt voor je nieuwe site,
Schroom dan niet om contact op te nemen, je weet ons te vinden.

Of stel je vraag hier bij de comments.

Succes!

p.s. Coen maakt zelf mooie schilderijen!
Neem eens een kijkje. Klik Hier

6 antwoorden
 1. coen
  coen zegt:

  Hoi Jelle,

  Bedankt voor je duidelijke en vooral ook snelle uitleg.
  Heb alles vast gelegd bij Webreus en dat ging super snel en makkelijk.
  Fijn dat je me wilt helpen.
  Groeten,

  Coen

  Beantwoorden
 2. Jos
  Jos zegt:

  Nu weten we alleen nog niet wat voor gaat. Uiteraard als het een Nederlandse blog is, de .nl, maar wat is daarna beter voor de serpt’s? .com of .org of .net? Ik heb zeer goede ervaringen met de .org en durf daarom niet goed een ander te kiezen. De .com is ook meestal weg, maar het lijkt mij dat Google op een .com Engelse taal verwacht en dat daarom .org en .net beter scoren dan .com.
  Enig idee Jelle?

  Beantwoorden
 3. admin
  admin zegt:

  Beste Jos,

  Goede vraag.
  Mijn ervaring met een .com site icm de Nederlandse taal is positief. Mijn persoonlijke blog is ook een .com site waarop ik in het Nederlands post. (de .nl domein verwijst automatisch naar de .com site)

  Zelf geef ik echt de voorkeur aan .nl en of .com.
  Het onthouden van een domeinnaam werkt in mijn beleving zo dat men alles tussen de twee punten onthoudt en daarna eventueel de .com of .net of .org etc.
  Tenzij je je domeinnaam afstemt op de extentie, zoals goed mogelijk is met .me en .nu zou ik zelf eerder een andere domeinnaam zoeken (of huren/kopen) die eindigt op .nl of .com dan met een .org of .net aan de slag gaan.

  Natuurlijk heb je hiermee meer kans op een beschikbare domeinnaam, maar onthouden mensen dan wel of het .nl of .org is?
  Zelf zou ik eerst een .nl of .com proberen, lees : uit automatisme invullen. Het is natuurlijk in veel gevallen waarschijnlijk dat de eigenaar van dit domein dezelfde doelgroep heeft waardoor mensen blijven hangen op de site van de concurent op .nl

  Wat de vindbaarheid in Google betreft, je kun aangeven in welke taal je site is geschreven. (ik heb pas geleden ergens gelezen dat dat kan, vraag me niet direct hoe en waar je dit instelt, dit zou je even moeten Googelen)

  Hier rechts in beeld zie je een link naar webreus staan, ik raad je aan om hier eens te checken welke domeinen er nog beschikbaar zijn. Parkeren kost slechts 7€ per jaar.
  Wil je later een prima hostingpakket er bij kost dat nog eens 9,95 extra.
  Peanuts dus 🙂 en nee, ik heb geen aandelen in Webreus maar gebruik het wel voor al mijn parkeerdomeinen, en dat bevalt me uitstekend.

  Ik hoop dat je iets aan mijn reactie gehad hebt.

  Jelle

  Beantwoorden
 4. Jos
  Jos zegt:

  Hoi Jelle,

  Bedankt voor je reactie, maar jammer genoeg kun je me niet verder helpen. Mij gaat het niet om onthouden, maar puur om de zoekresultaten, ik maak alleen gebruik van de gratis google, anders begin ik er niet aan.
  De taal kun je trouwens instellen bij de webmastertools.
  En je hebt weliswaar geen aandelen bij Webreus, maar bent wel affiliate. Ik ben dat van Versio en daar heb ik een pakket van 6 euro per maand waarmee ik onbeperkt aantal sites kan hosten en een domein kost nog geen 4 euro (en dan heb ik het niet over parkeren…). Misschien dat je deze post dus best voor jezelf bewaart en niet plaatst….

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *