Linkedin Workshop Nyenrode

Op 23 November werd er een workshop avond georganiseerd in het kasteel van Business Universiteit Nyenrode. Tijdens deze avond werden er 4 workshops georganiseerd waaruit de aanwezige Alumni konden kiezen. Elke workshop duurde een half uur en werd 2x gehouden.
Iedere aanwezige kon dus bij twee van de vier workshops aanwezig zijn.

Op deze avond verzorgde ik een workshop over het optimaal gebruiken van Linkedin. De sessie duurde natuurlijk maar 30 minuten en daarom heb ik vooral gefocust op het beantwoorden van vragen die er leefde bij de aanwezigen.

Een paar van die vragen en de antwoorden zal ik hieronder beschrijven:

100% profiel
Wat veel mensen niet weten is het belang van het 100% inrichten van je profiel. Wanneer je profiel helemaal volledig is ingericht wordt je beter weergegeven in de zoekresultaten en vergroot je de kans om gevonden te worden door potentiële klanten of werkgevers.

Foto:
Gebruik een goede foto waarbij je recht van voren te zien bent met een zakelijke uitstraling. Dus geen foto met je hond of een pull bier.
Zet je profiel gewoon open! Wat maakt het uit als iemand die je nog niet kent jouw foto te zien krijgt?

Accepteer je verzoeken van mensen die je niet kent?
Niet zomaar. Als mensen mij toevoegen die ik niet ken vraag ik altijd of ze me willen helpen om mijn geheugen op te frissen, waar we elkaar ontmoet hebben of waar we elkaar ook alweer van kennen. Als we elkaar niet kennen hoor ik graag waarom je wil linken en hoe we elkaar in de toekomst kunnen versterken. Als je vervolgens niets meer hoort dan weet je genoeg. Maar meestal krijg je een nuttige reactie waardoor je weet wat je voor elkaar kunt betekenen. (of waar je die persoon ook al weer van kende)

Uiteraard zijn er meer vragen gesteld. Ik ben juist benieuwd naar jouw vragen! Stel ze hieronder en ik doe mijn best om ze te beantwoorden. Zie je zelf een vraag en heb je een mening danwel een antwoord? Schroom niet om te reageren.

[lambdaslider id=”3″]

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *