[vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row]

Apple Watch Review na 1 dag dragen

Moet ik de Apple Watch wel kopen of niet kopen? Waarom zou ik (of niet)? En waarom riep ik na de aankondiging meteen: Die moet ik hebben! Wat het ook kan, ik wil ‘m! En waarom denk ik daar nu anders over? Collega ondernemer Gertjan Geurts heeft de twijfel doorbroken en dacht: “Ik kan ‘m op de zaak kopen en als kosten opvoeren dus Fuck it, ik koop ‘m!” Ik vraag hem een dag ;ater naar zijn eerste bevindingen.

Apple Watch wel of niet kopen?

Gertjan is ondernemer en heeft de Apple Watch inmiddels om zijn pols hangen. Hij geeft aan ook sterk getwijfeld te hebben maar is uiteindelijk toch tot aanschaf over gegaan. De twijfel zat met name in wat de Apple Watch zou toevoegen. Hij had immers al een iPhone waarmee je praktisch alles kan wat je met een Apple Watch ook kan.

Wat kan de Apple Watch wat je iPhone niet kan?

Eigenlijk heel simpel… niet zo veel. Hij kan nauwkeurig(er) je activiteiten meten en geeft een signaal als het tijd wordt om weer eens wat te bewegen of even een rondje te lopen als je te lang achter je bureau zit. Met andere woorden: nu na 1 dag dragen zijn het met name de health functies die Gertjan aanspreken.

Wat mij eerst handig leek, lijkt me nu het grootste nadeel.

Wat mij een jaar geleden hand leek was dat je op je pols kon zien ie er belt, ook als je onderweg bent op de fiets of scooter, dat je een notificatie krijgt als je een whats-app berichtje binnen krijgt of genoemd wordt op Twitter, Facebook en andere Social Media platformen. Laat ik nou net vorige week de geluid- en trilnotificaties uit hebben gezet omdat ik wil voorkomen dat ik uit mijn concentratie wordt gehaald als ik aan het werk ben. Ik wil op gezette tijden op mijn iPhone kijken en dán aan de slag met de berichten die er al dan niet zijn. Als mensen me echt nu. a la minute nodig hebben en het is echt heel dringend, dan bellen of smssen ze wel.

Wat kost die Apple Watch?

Er zijn 2 formaten en diverse uitvoeringen. De Apple Watch die Gertjan nu heeft kost zo’n €470 (incl. BTW.). Dit is voor mannen het instap model. Die andere is namelijk nog wat kleiner en is voor de gemiddelde heren pols wat aan de kleine kant.

Is de Apple Watch zijn geld waard?

Dat kunnen we nu nog niet goed beoordelen. Daarvoor is 1 dag wellicht wat kort. Aan de andere kant kun je je ook afvragen wat het zegt dat een apparaat dat je zo dichtbij je draagt na 1 dag nog niet zijn absolute (meer)waarde heeft kunnen duidelijk maken.

Moet ik de Apple Watch kopen?

Ik moet niks, en jij ook niet. Als ik hem nu koop is het vooral omdat ik super nieuwsgierig ben naar wat de Apple Watch doet en hoe het bevalt als je hem elke dag om je pols hebt. Wat levert het me op aan tijdswinst? Kan ik sneller schakelen, keuzes maken?  Welke andere apparaten vervangt het? Ik heb een hartslagmeter van Pulsar. Dat is een bad die ik voor het sporten om mijn borst moet doen. Geeft de Apple Watch bijvoorbeeld ook mijn hartslag door aan RunKeeper? Of alleen aan de Health App van Apple zelf? Maar dan nog: ik heb al zo’n band! Als ik nu op het punt stond om zo’n band te kopen, dan zou een Apple Watch al weer sneller een optie zijn wellicht. Kan ik de Apple Watch ook als presenteer gebruiken  voor Keynote? Kan ik daarmee door mijn slides stippen tijdens een presentatie? Kan ik op mijn Apple Watch vragen uit de zaal binnen krijgen als bijvoorbeeld een presentatie geef via Presentain.com?   Welke gemakken biedt het mij? Daar gaat het me om. Heel plat gezegd: Stel je tijd is €75 per uur waard (excl. BTW) en de Apple Watch kost €388.- (excl BTW) dan moet het hebben en gebruiken van dat horloge je 5 uur aan tijd besparen om zijn geld op te leveren. Op dit moment vraag ik me af hoeveel gemak en tijd het mij gaat opleveren.

Volgende week:

Om een beter beeld te krijgen van wat je met de Apple Watch kunt ga ik volgende week weer met Gertjan in gesprek om hem te vragen naar zijn bevindingen. Voor mij geldt dat als ik hem nu zou aanschaffen, ik dat alleen zou doen om er tijdens mijn presentaties / Trainingen / lezingen over te kunnen praten vanuit eigen ervaring. Daarbij verwachten veel van mijn opdrachtgevers ook wel van mij dat ik een Apple Watch om mijn pols heb en er wat over kan vertellen/adviseren. hmm… misschien moet ik het toch maar gewoon doen…

Wat vind jij?

Heb jij al een Apple Watch om je pols? Twijfel je (ook) nog? Ben je er al uit en ga je het sowieso NIET doen? Laat het weten in de comments hieronder! Dank al vast voor je reactie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jelle_Drijver_in_gesprek_met_Marc_de_Groot_over_zijn_boek_Succes_met_e_commerce_-_YouTube

Succes met E-Commerce (SEO & AdWords)

/
In deze video gaat Jelle Drijver in gesprek met Marc de Groot, auteur van het Succes met E-Commerce. Onderwerpen: SEO en Google AdWords. (incl. kortingscode!)
Hoe kan je je vrienden uitnodigen om je pagina te liken op Facebook

Hoe kan je je vrienden uitnodigen om je pagina te liken op Facebook?

/
Video Stappenplan: Hoe kan je je vrienden uitnodigen om je pagina te liken op Facebook? Simpel! Maar je moet het net even weten. Jelle Drijver legt het uit.
Jelle-Drijver-en-Boris-Veldhuijzen-van-Zanten-2

Boris Veldhuijzen van Zanten en Jelle Drijver in gesprek over The Next Web Conference

/
“WAT EEN INSPIRERENDE ONDERNEMER!” poste we op Facebook na…

Persoonlijke uitnodiging op Linkedin

/
Via Facebook kreeg ik een vraag of het klopt dat je tegenwoordig…

Tweeten + Meten = Weten

/
Veel mensen zijn actief op Twitter. De een om lekker te kletsen…

Linkedin Workshop Nyenrode

/
Op 23 November werd er een workshop avond georganiseerd in het…

Google of Bing?

/
Door Ali, Stagiair Marketing & Communicatie @MegaExposure Search…

Jelle Drijver (MegaExposure) bij BNR Nieuwsradio

/
Gisteren (23 januari 2012) was Jelle Drijver in de uitzending…

Gratis ebook met ruim 20 must-have iPhone app's

/
Download nu gratis dit nieuwe ebook met ruim 20 top-app's voor…

Wees social media proof en creëer verantwoorde publiciteit

/
Gisteren gaf ik een lezing over Social Media en het belang van…