Hoe kan je je vrienden uitnodigen om je pagina te liken op Facebook?

We kregen deze vraag van Raymond van SeeMe displays. Goeie vraag kwamen we al snel achter want zoals met zo veel zaken op Facebook is ook dit weer veranderd enige tijd geleden. Dus vraag je je net als Raymond af:

Hoe kan je je vrienden uitnodigen om je pagina te liken op Facebook?

Lees dan vooral verder of bekijk de video!

Stap 1:

Log als jezelf in op Facebook. Dus niet als admin van je bedrijfspagina.

Stap 2:

Zoek vervolgens in de zoekbalk van Facebook naar je eigen bedrijfspagina en klik er op.

Stap 3:

Klik rechtsonderin op de drie puntjes naast “message”

Stap 4:

Je ziet hier de optie “invite friends” tussen staan. Hoe kan je je vrienden uitnodigen om je pagina te liken op Facebook? Klik op díe knop 🙂

Stap 5:

Klik bij de vrienden die je wilt uitnodigen om je pagina te liken op Facebook op “invite”.

Stap 6:

Deel deze pagina met je vrienden via Twitter, Facebook, Linkedin, Pinterest en/of laat onder aan deze pagina even een leuke reactie achter. Zo help je ons weer om beter gevonden te worden. Dank je wel!

14 antwoorden
 1. manilde
  manilde zegt:

  Bedankt voor de uitleg! Nu heb ik dit gedaan en de eerste keer in totaal 150 vrienden uitgenodigd. Later heb ik nog eens 50 vrienden tegelijkertijd uitgenodigd. Van die laatste groep kreeg ik likes, alleen van die eerste groep niet. Hoe kan dat? Via het facebook forum kom ik niet verder. Alvast bedankt voor jullie reactie!

  Beantwoorden
  • RL
   RL zegt:

   Dat heb ik ook.
   En ik heb t idee dat fb elke keer weer verzoeken of mensen opnieuw erin zet of zo.
   Want ik dacht dat ik al veel uitnodigen had gestuurd.
   Of ze hebben t echt niet geliked maar lijkt me sterk allemaal
   Fb doet ook raar af en toe hoor

   Beantwoorden
 2. manilde
  manilde zegt:

  Als aanvulling: sommige vrienden uit de eerste groep hebben wel een uitnodiging ontvangen om mijn pagina te liken en zeggen mijn pagina geliked te hebben, maar ik kan hun likes niet zien 🙁 Ik kan hen niet meer opnieuw uitnodigen via FB. Is het een idee hen nog eens per email uit te nodigen?

  Beantwoorden
  • Jelle Drijver
   Jelle Drijver zegt:

   Hi Manilde, dat is balen zeg! Nogmaals uitnodigen per e-mail kan nooit kwaad. Maak het de ontvangers dan wel zo eenvoudig mogelijk. Zorg voor een klikbaar linkje naar je Fanpage waar ze kunnen liken. Alternatief: Maak een andere facebook account ook admin (bijvoorbeeld van iemand in het zelfde netwerk, met veel overlap in jullie vrienden) en kijk of hij/zij vanuit zijn/haar account deze mensen wél opnieuw kan uitnodigen om te liken. Wat je ook kunt doen is je pagina promoten en als doelgroep kiezen voor: Fans en hun vrienden. Succes!

   Beantwoorden
 3. Edwin Hennekeij
  Edwin Hennekeij zegt:

  Tot vorige week kon ik mensen die een foto of bericht leuk vonden deze mensen ook uitnodigen om de pagina leuk te vinden. Zonder dat ik bevriend ben met deze mensen.

  Is deze functie te komen vervallen??

  Beantwoorden
 4. Andy
  Andy zegt:

  Tot een tijd geleden kon je bij bezoeken van een willekeurige fan pagina daar ook meteen andere mensen uit je vrienden lijst voor uitnodigen. Nu zie ik die functie op mij iPhone niet meer. Is dit onlangs veranderd? Normaal stond die optie meteen wel bovenaan bij info. Hij staat bij mij ook niet als optie bij de … Vele opties poppen daar op maar deze niet? Heeft iemand tips?

  Beantwoorden
  • Jelle Drijver
   Jelle Drijver zegt:

   Beste Andy. Ik heb even gekeken voor je maar zie de optie inderdaad niet meer staan en vind hem ook negens anders. Ben d’r bang voor dat het niet meer kan. Mocht je toch een oplossing vinden, wil je het dan laten weten? Thanx! Gr. Jelle

   Beantwoorden
   • Andy
    Andy zegt:

    Helaas! het zal dan idd zo zijn dat Facebook wil dat de fan pagina’s gaan betalen/adverteren om pagina likes te krijgen 🙁
    Wat ze zijn vergeten is dat het soms ook gewoon handig is wanneer je iemand op een bepaalde pagina kan wijzen omdat je weet dat de interesse daar ligt van diegene
    Dat heeft fb nu onhandig gemaakt!

    Beantwoorden
 5. Petra de Graaf
  Petra de Graaf zegt:

  Waarom komen sommige likes van mijn pagina niet als liker door maar blijven ze als “uitgenodigd” staan? Heeft dat met hun privacyinstellingen te maken?

  Beantwoorden
 6. Leon
  Leon zegt:

  Zowel op mijn eigen omslagfoto als op omslagfoto’s van andere pagina’s zouden … moeten verschijnen. Daarop klikken zou de mogelijkheid geven vrienden uit te nodigen je ding te liken. Ik zie alleen nergens …

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.