Google of Bing?

Door Ali, Stagiair Marketing & Communicatie @MegaExposure

Search Engine Competition

Google is al geruime tijd de meestgebruikte zoekmachine ter wereld die gedefinieerd ‘zoekt’. En toen kwam Bing, een concurrent ontwikkeld door Microsoft.
In de loop der jaren integreerden beide zoekmachines diverse geavanceerde nieuwe functies, die vroeger ondenkbaar waren in één zoekbalk.
Maar nu vraagt men zich af: ‘Wie is nou de beste Search Engine? Google of Bing?’.

Google scoort hoog in de kwaliteit van de informatieve vragen.
Hoewel Bing onlangs een aantal relevante wijzigingen heeft doorgevoerd, is het nog lang niet zo goed als Google in kwalitatieve en relevante resultaten.
Bijvoorbeeld als een persoon zoekt naar “inkomstenbelasting” in beide zoekmachines, zou Google’s zoekmachine informatie uit 2012-2013 weergeven. Deze informatie staat hier in de top vijf resultaten. In vergelijking met Bing, die enkel een lijst weergeeft met vermelding van 2011 belastingtarieven. Dus niet recent maar ook nog niet relevant genoeg om écht te concurreren met de gigant Google.

De recente online commercials van Microsoft beweerden dat gebruikers de Bing resultaten de verkiezen boven de Google resultaten wanneer ze niet weten van welke zoekmachine de resultaten afkomstig zijn. Wat vinden jullie?

(Bron: Siliconindia.com)

Laat hier onder weten welke zoekmachine jouw voorkeur heeft.
Wij houden het voorlopig bij Google. En jij?

1 antwoord
  1. Gerard Coenders
    Gerard Coenders zegt:

    Ik ben helemaal gewend aan Google, ik vind Bing verwarrend, als ik b.v. muziek op Google zoek op You Tube krijg ik sinds delaatste tijd Bing met legio moelijkheden
    van desbetreffend nummer, dat maakt het ovezichtloos en chaotisch, ik had liever zoals het was!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.