Homepage SEO 5 tips

Homepage SEO – 5 belangrijke tips!

Wat is er belangrijk aan Homepage SEO?

Sterker nog wat is het nu eigenlijk precies? In deze blog meer informatie over wat Homepage SEO inhoudt en hoe u hier het beste invulling aan kunt geven op uw eigen website!

Wat houdt Homepage SEO in?

SEO (search engine optimization) houdt in dat de website zo optimaal mogelijk wordt ingericht, voor de zoekmachine en zo ook voor de mensen die op zoek zijn naar u! De homepage SEO is dus: de homepagina zo geschikt mogelijk maken voor de zoekmachines.

Kies een ‘zoekterm’

Waar wil je als website op gevonden worden? Als iemand een zoekopdracht / zoekterm intypt op Google  moet hij als het even kan op uw website komen. Kies dus een ‘zoekterm’ die het beste past bij uw bedrijf/organisatie. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld de keywordtool van google adwords te gebruiken. U kunt hier uitzoeken wat voor uw website de belangrijkste zoekterm is maar ook wat het geschatte maandelijkse zoekverkeer is op specifieke zoekopdrachten. Hier de link naar de keywordtool van ‘google adwords’. Het is van belang om een relevante zoekterm te formuleren.

homepage seo keywordtool

Verwerk de ‘zoekterm’

Wanneer de zoekterm bepaald is, is het van belang om de zoekterm zo vaak mogelijk in de pagina te verwerken:

-De URL
-De meta-omschrijving
-De pagina titel/subtitels
-De inhoud
-De alt-tekst

Let hierbij wel op dat het niet te overdreven wordt, een lezer merkt dit en het stoort wanneer een zoekterm dwangmatig veel gebruikt wordt. Google hecht er waarde aan als de zoekterm word opgenomen in opsommingslijstjes en/of dikgedrukt staat. Het is belangrijk om in de eerste 100 woorden van de pagina de zoekterm vaker te gebruiken dan in de rest van de tekst. Wanneer deze punten doorgevoerd worden op een website, is de site voor google veel interessanter, hier ziet u het belang van homepage SEO terugkomen. Wanneer u wil dat uw site hoger in google komt en dus vaker bezocht word, zult u dus goed moeten uitzoeken waar de focus ligt, op welke ‘zoekterm’.

Creëer externe en interne links

Wanneer er vanuit uw site links uitgaan en links inkomen, is uw site ‘interessant’ in de ogen van Google, dit omdat uw site kennelijk veel interessante informatie bevat, of actief in verband staat met andere sites en dus als het ware fungeert als ‘belangrijke schakel’ op het wereldwijde web. U kunt de links het beste invoegen achter de tekst, dit doet u door een omschrijving van de link te typen en vervolgens op dit symbooltje te klikken, hier voert u de URL in. Zo ontstaat er een nette link die niet lang is.

Zorg dat de website interessant blijft

Een gevaar bij Homepage SEO is dat er voor de bezoeker nog wel een reden moet zijn op de site om door te klikken. Het gevaar bestaat dat door de homepage SEO uit het oog wordt verloren dat de bezoeker, wanneer deze op de website is aangekomen, nog steeds moet worden getriggerd om op de website te doen, wat u wilt dat deze persoon doet. Zorg dus voor genoeg triggers op de site, zodat de bezoeker zich tuisvoelt.

Houd de ontwikkelingen in de gaten

Het internet is een snel veranderend landschap. Belangrijk om te weten dat wat vandaag belangrijk is, volgende maand weer minder belangrijk zijn. Het is daarom van belang dat u de ontwikkelingen in de gaten houdt en waar mogelijk hierop inspeelt. Zo blijft uw site actueel en maakt u Google fan van uw site! Vernieuwing is van belang.

Wat is nu voor u de beste manier om vernieuwend bezig te zijn met uw site? Heeft u misschien vragen? Opmerkingen? Post ze hier onder en u krijgt zo snel mogelijk reactie!

Bronnen:
webgenerator – 10 tips voor homepage SEO
Yoast – homepage SEO
000 online marketing – SEO tips

Auteur:
Deze blogpost is geschreven door gastauteur: Kees de Kluijver
Volg Kees op Twitter

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *