WebinarGeek VS Webinar Jam

Wat is beter? WebinarGeek? Of Webinar Jam Studio?

Vele (internet marketeers) kennen het Amerikaanse webinar platform Webinar Jam Studio als hét platform om webinars mee te geven. Tot nu toe was dat ook zo. Ik zeg “tot nu toe” want inmiddels is er een (nota bene) Nederlandse partij met een uitstekend alternatief op de markt gekomen: WebinarGeek.

Nederlands versus Engels

Behalve het feit dat de makers en dus het hele systeem, de instructies, de back-end etc allemaal gewoon in het Nederlands is, ziet het er ook nog eens super gelikt uit! Het aanmaken van een webinar is nog veel eenvoudiger en overzichtelijker dan bij Webinar Jam Studio. En zo zijn er meer verschillen.

Vormgeving van WebinarGeek beter dan WebinarJam

Beide systemen zijn gebaseerd op Google Hangouts On Air. Ze leggen beiden hun eigen schil / bedieningspaneel over de standaard Google Hangouts On Air omgeving maar WebinarGeek wint het daarbij absoluut qua vormgeving. De chat ziet er veel strakker uit, de poll’s en Call 2 actions worden veel strakker weergegeven en (héél belangrijk) worden niet over de chat heen gelegd maar verschijnen onder de video. En zo zijn er meer voordelen van WebinarGeek ten opzichte van WebinarJam.

De verschillen tussen WebinarGeek en Webinar Jam Studio

Eerlijk is eerlijk; er zijn ook een paar features die op het moment van schrijven nog niet beschikbaar zijn bij WebinarGeek en al wel bij WebinarJam. Inmiddels heb ik van de makers van WebinarGeek begrepen dat deze functies voor begin 2016 op hun wensenlijst staan. Denk bijvoorbeeld aan het injecteren van YouTube video’s in je webinar en het vooraf al uitnodigen van een co-presentator. Dat laatste is geen ramp want je kunt aan het begin van je Webinar gewoon een kijker uitnodigen om ook als co-presentator deel te nemen aan het gesprek. Daar staat tegenover dat het bij WebinarGeek mogelijk is om na afloop van je webinar een super mooie landingspagina met daarop diverse call 2 actions te tonen. Ook kan je bij WebinarGeek vooraf al een presentatie uploaden die je eenvoudig kunt gebruiken tijdens je uitzending.

Evergreen webinars geven met WebinarGeek en Webinar Jam Studio

Beide systemen bieden de gebruikers de mogelijkheid om vooraf opgenomen webinars als semi-live beschikbaar te stellen. Ondertussen kan je gewoon vragen in de chat beantwoorden en heeft de kijker daardoor de indruk dat het een live webinar is. Ideaal om bijvoorbeeld standaard op woensdagavond een webinar te houden voor potentiële klanten waarbij je ook wel degelijk online bent en hun vragen in de chat beantwoord en sales afhandelt, maar waarbij je niet elke week opnieuw het zelfde verhaal voor de webcam hoeft af te steken. Daarvoor gebruik je dan de pre-recorded versie van je webinar.

Eindoordeel:

Tenzij je specifieke zaken die WebinarJamStudio (al) wel biedt en WebinarGeek (nog) niet, echt nodig hebt voor jouw webinars, is WebinarGeek wat ons betreft een aanstormende winnaar. Belangrijkste reden is voor mij dat een webinar zelf (de live sessie), het hele registratie proces (voor de deelnemers) en het inrichten van een webinar (als presentator) in WebinarGeek visueel véél beter en duidelijker is. Wij geven inmiddels webinars in beide systemen en ik merk dat mijn collega’s zich eerst moeten verdiepen in Webinar Jam Studio alvorens ze echt een goed webinar kunnen opzetten terwijl dit in het systeem van WebinarGeek echt super intuïtief en snel gaat. Kind kan de was doen!

Ik zeg aanstormende winnaar omdat ze hard werken om bijvoorbeeld ook het injecteren van YouTube video’s toe te gaan voegen aan het lijstje met functionaliteiten waardoor het oprecht een uitstekend alternatief is.

Welk webinar systeem past bij mij?

Wil je advies over welk webinar systeem het best bij jou past? Laat ons je vrijblijvend terug bellen. We denken graag met je mee.

WebinarGeek versus WebinarJam
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.