Plugin voor mooie opt-in formulieren in WordPress

Engagement is al jaren een van de sleutelwoorden en een van dé redenen om actief te worden op social media als Facebook, Linkedin en Twitter. Je moet het een doen en het ander vooral niet laten. Een goede facebook pagina is een prachtmiddel om in contact te blijven met je doelgroep. Toch is ook de goede oude vertrouwde nieuwsbrief via de email nog steeds een mooie manier om je bestaande relaties en potentiële nieuwe relaties op de hoogte te houden van ontwikkelingen en adviezen.

Nu kan je voor het verzenden van nieuwsbrieven gebruik maken van bijvoorbeeld MailChimp, Aweber of een van de vele andere aanbieders. Voordeel van MailChimp is dat je gratis kunt starten en pas hoeft te gaan betalen als je meer dan 2000 abonnees op je mailing lijst hebt staan. Tegen die tijd dat je zo ver bent moet je haast wel in staat zijn om die $30,- per maand er uit te halen.

Deze tools als MailChimp geven de mogelijkheid om mooie inschrijf formulieren te ontwerpen die vervolgens op een pagina komen te staan buiten je eigen website. Zodra je deze wil plaatsen binnen je eigen website krijg je ineens te maken met een stuk minder mooie inschrijf formulieren. (Ook wel opt-in formulieren genoemd).

Ik ben enorm lang op zoek geweest naar een goede plugin die me hierbij kan helpen maar wat ik ook probeerde, ik was steeds niet tevreden over het resultaat. Ik heb van alles geprobeerd, handleidingen met codes die je dan zelf moest aanpassen etc, ik werd er gek van. Uiteindelijk kwam ik eindelijk op een plugin uit die alles kan wat ik wil en nog een beetje meer. (zoals A/B split testen en statistieken)

Bekijk deze video:

Eindelijk mooie opt-in formulieren zonder gedoe. En dat moet ik hebben want als ik ergens niet van houd is het wel gedoe. Het is een betaalde plugin maar zijn geld dubbel en dwars waard. Ik weet niet wat jij waard bent per uur maar als ik de tijd dat ik aan het aanklooien ben geweest had kunnen besparen was ik goedkoper uit geweest!

  • je kunt zo veel opt-in formulieren maken als je wil,
  • je kunt de kleuren en teksten aanpassen,
  • ebook covers toevoegen,
  • standaard aan elke blog post toevoegen,
  • met of zonder social media buttons,
  • je mag de plugin gebruiken op elke site die van jou is,
  • als widget te gebruiken,
  • werkt met alle bekende autoresponders en mailing diensten,
  • etc.

En dus heel prettig: kind kan de was doen. Het is echt heel gemakkelijk (en zo niet, laat het me hieronder bij de comments weten, dan help ik je graag) installeren en inrichten is zo gepiept.