Je WordPress site beveiligen in 8 stappen

De afgelopen weken heb ik meerdere gesprekken gevoerd met diverse interessante mensen rondom één onderwerp. Een onderwerp dat voor mijn gevoel de laatste tijd voor zo’n 25% van alle website eigenaren súper relevant is geworden. Een issue waar veel mensen last van hebben en waarbij het lastig is om te bepalen bij wie je terecht kan of zelfs naar wie je moet wijzen. Ik heb het over de beveiliging van je WordPress website.

WordPress ook populair bij hackers

Omdat het platform zó populair is en 1 op de 4 websites draait op dit CMS systeem, is het tegelijkertijd een ideaal doel voor kwaadwillenden. Bij het beveiligen van je WordPress site zijn er zaken die je zelf kan doen, zaken die je hosting partij kan doen, zaken die je wedbouwer kan doen. Maar ja.. kán doen hebben we niets aan. Het moet gebeuren! Zorg daarom dat je op de hoogte bent. Dat je wéét wat er moet gebeuren en door wie zodat je vervolgens duidelijke afspraken kunt maken tussen de verschillende bij je site betrokken partijen. Dan bedoel ik dus de hostingpartij, de web bouwer en de eindgebruiker.

Het beveiligen van je WordPress site

Om jou meer duidelijkheid te verschaffen ben ik in gesprek gegaan met hosting partijen, webbouwers en zelfs met een hacker. Want wat is nou de lol van die stomme aanvallen? Welke aanvallen zijn er en hoe voorkom je die? Dat ga je allemaal horen in toekomstige afleveringen van deze Frankwatching Podcast. Niet allemaal achter elkaar, aangezien niet iedereen zit te wachten op 6 weken lang alleen maar WordPress gerelateerde content, daarom zal ik de afleveringen gewoon afwisselen met andere interessante onderwerpen. Deze aflevering van vandaag is echter wel de eerste in die WordPress beveiliging serie.

Je gaat luisteren naar het gesprek dat ik had met Jelle van der Schoot, een van de mannen achter wplounge.nl, over Het beveiligen van je WordPress site in 8 stappen.

  • Onveilige hosting.
  • Slechte installatie WordPress.
  • Slechte gebruikersnaam/wachtwoord combinatie.
  • Onveilige plugins en themes.
  • Gedateerde WordPress installatie.
  • Onjuiste bestandsrechten.
  • Overbodige bestanden.

BONUS: Sinds kort bieden we in samenwerking met PepsMedia in Amsterdam een nieuwe tool: The Backup Pro.

Ontdek TheBackup.Pro! Elk moment je site herstellen naar een eerder punt.
Tot 120 dagen terug!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe bots en virtual assistants ons leven gaan veranderen
AFL 054 5 TRENDS voor media monitoring - Clipit Rinske Willemsen en Social Media trainer Jelle Drijver

5 Trends voor Media Monitoring

/
In deze podcast / vodcast ga ik in gesprek met Rinske Willemsen de directeur van CLIPIT Media Monitoring. We praten over wat haar bedrijf doet maar vooral over 5 trends voor media monitoring.
Plaats bewegende videos en timers in de emails die je stuurt

videos in je email doe je zo

/
Bewegende video's en timers aan je email toevoegen en ze laten afspelen IN de inbox van je ontvangers. Verhoog het aantal clicks en sales vanuit je emails
Frankwatching On Air met Jelle Drijver

Social Media Missers en Voltreffers! In gesprek met Diederik Broekhuizen.

/
In dit gesprek haalt Diederik naast veel leuke voorbeelden aan van reacties op Social Media door bedrijven ook een paar Social Media Missers aan.
Tom Schreuders vertrekt bij MegaExposure

Afscheid Tom Schreuders

/
Na bijna 3 jaar trouwe dienst vertrekt Tom bij MegaExposure. Hij gaat verder in de zorg. Heel iets anders maar ook dat gaat hem vast en zeker super goed af.