1password logo

Nooit meer je wachtwoord vergeten dankzij: 1Password

Nooit meer je wachtwoord vergeten…. hoe klinkt dat?

  • – Hoe vaak moet je een paar keer een wachtwoord intypen voordat je de juiste hebt?
  • – Hoe vaak druk je na een paar keer proberen op de link “wachtwoord vergeten” om een nieuw wachtwoord aan te maken?
  • – Heb je eindelijk een wachtwoord dat je kunt onthouden en dan moet er ineens een Hoofdletter of teken ([email protected]#$%^&*) in?
  • – En heb je eindelijk een wachtwoord met een hoofdletter en een teken er in bestaande uit 7 tekens, moet je voor een site ineens een wachtwoord hebben met Hoofdletters & tekens er in én moet het uit minimaal 8 tekens bestaan?
  • – Op hoeveel sites gebruik je min of meer het zelfde wachtwoord?
  • – Schrijf je je wachtwoorden op in een boekje? Of net als Sony in een mapje “wachtwoorden” op je pc?

Voor iedereen die zich herkend in bovenstaande: de redding is nabij: 1Password

Een soort digitale wachtwoorden kluis op je computer. Een kluis waarin alle wachtwoorden en gebruikersnamen worden opgeslagen. Binnen twee jaar zat ik op zo’n 550 (!) opgeslagen inlog gegevens. Het is jammer dat deze tool niet bijhoudt hoeveel tijd het me heeft opgeleverd (zoals TextExpander dat wel doet) en misschien nog wel belangrijker: hoeveel frustratie het me heeft gescheeld. In ieder geval is deze tool de haar geld meer dan waard en kan ik het iedereen aanbevelen. De naam zegt het al, je hoeft maar één wachtwoord te onthouden waarmee je jezelf toegang kunt verschaffen tot je wachtwoordenkluis.

Je wachtwoorden worden allemaal versleuteld opgeslagen in een map op je computer. Alleen 1Password kan deze wachtwoorden uitlezen. Helemaal handig is het als je er voor kiest om dit mapje met wachtwoorden in je Dropbox te zetten. Als je namelijk 1Password gebruikt op meer computers, die ook allemaal je Dropbox mapje hebben, kan je op al je computers snel en eenvoudig inloggen met de juiste wachtwoorden.

Om het heemaal veilig te maken kan je 1Password automatisch jouw nieuwe wachtwoorden laten genereren. Je hoeft ze immers toch niet te onthouden. En als je een keer op een computer werkt waarop je geen beschikking hebt over 1Password, dan is er een handige app waarmee je alsnog je wachtwoorden kunt onthullen. Belangrijk is het dan natuurlijk helemaal dat je je versleutelde wachtwoorden laat wegschrijven naar je Dropbox zodat je smartphone app de wachtwoorden ook tevoorschijn kan toveren.

Behalve de app is er ook een gratis extentie voor in je browser. Daarmee hoef je echt alleen nog maar 1 x te klikken op het 1Password icoon in je browser, je hoofd wachtwoord in te vullen et voila! Je ben ingelogd.

Deze tool staat echt in mijn top 5 van meest gebruikte en meest bruikbare tools.

Jelle Drijver

Onderstaande video heb ik tijdens een van mijn trainingen opgenomen. Hierin leg ik deelnemers uit wat je met 1Password kunt doen.p.s. deze en vele andere handige tools die we graag gebruiken vind je op deze pagina

Reactie op dit bericht door Ab van der Pijl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *