Wishlist Member Plugin

Pagina’s afschermen met Wishlist Member

Pagina’s afschermen op je WordPress website? Dat kan op verschillende manieren. Als het om één pagina gaat die je met een wachtwoord wilt afschermen dan kan je dat gewoon doen in WordPress zelf. Dit is een standaard functie in WordPress. Je vindt deze mogelijkheid in het blokje rechtsboven als je een pagina toevoegt (Boven de knop ”publiceren”).

Pagina beschermen met een Wachtwoord in WordPress

Maar soms wil je pagina’s afschermen voor mensen die niet zijn ingelogd op je website. Of zelfs bepaalde content afschermen zodat alleen mensen die er voor betalen het kunnen inzien. In dat geval heb je een membership plugin nodig. Een van de meest bekende en meest gebruikte hiervoor is: Wishlist Member.

Wishlist Member stelt je in staat om je WordPress website om te toveren tot een volwaardig membership platform. Je kunt meerdere membership levels aanmaken (bijvoorbeeld brons, zilver, goud, platina etc). Per pagina op je WordPress website kan je vervolgens aangeven of deze publiekelijk is, of dat deze afgeschermd moet worden. In dat laatste geval kan je aangeven welke membership levels de content (inhoud) wél mogen zien en welke niet. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat leden van een zilver-membership wél toegang hebben tot een pagina waar niet-leden én brons-leden niet op komen.

Wanneer iemand een pagina probeert te bezoeken waar hij / zij (nog) geen toegang toe heeft, wordt er een alternatieve pagina getoond. Hierop kan je bijvoorbeeld een melding plaatsten dat- en waarom de pagina is afgeschermd en eventueel ook hoe die persoon toegang kan verkrijgen. Voorrbeeld: Klik hier om lid te worden of klik hier om product-X te kopen.

Diverse betaalsystemen zijn compatible met Wishlist zodat na een betaling iemand automatisch een gebruikersnaam + wachtwoord krijgt toegestuurd.

Op deze manier kan je je business volledig automatiseren. Je maak een keer een cursus. Plaatst deze op pagina’s binnen je WordPress website. Schermt ze vervolgens af met Wishlist en maak een betaalpagina / salespage aan waar mensen je cursus kunnen kopen. Na de betaling krijgen ze automatisch toegang en vervolgens is je product prima schaalbaar zonder dat het je extra geld of moeite kost. Natuurlijk moet je e-mails beantwoorden met vragen als mensen er niet uit komen of andere vragen hebben (en zelfs dat kan je uitbesteden).

Wanneer mensen je pagina (de url / link naar die pagina) delen op Social Media en iemand klikt naar die pagina door, dan grijpt Wishlist in en wordt de salespage getoond met daarop de melding dat de bezoeker een “members only” pagina probeert te bezoeken.

Wishlist Member is niet het enige systeem dat je kunt gebruiken voor het maken van Membership pagina’s op je WordPress Website maar het is zeker een van de meest gebruikte. Wij werken er in ieder geval al jaren mee. o.a. voor onze Facebook Cursus (die een update nodig heeft daarom nu even niet actief wordt gepromoot) maar ook voor de WordPress Cursus waar we nu aan werken.

Een andere favoriet waarmee je zowel strakke (mooie) en goed converterende salespages kunt maken is Optimize Press 2.0. Ook hier zit een membership systeem bij om pagina’s af te schermen.

Heb je hier vragen over of heb je hulp nodig bij de implementatie, laat het ons dan weten.

Met vriendelijke groet,

Jelle Drijver

 

WishList Member

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *