Arjan Erkel en Jelle Drijver

Video Marketing

Direct meer weten?Klik hier!

Een zeer krachtige tool die (nog) niet veel bedrijven gebruiken is Video Marketing. Video is een fantastische manier om een boodschap over te brengen op de bezoeker van je blog of van je website. Ongeacht of het gaat om een product uitleg, een interview of een animatie video, mensen zijn snel geneigd om een video te bekijken.

Stel je hebt iets te melden aan je doelgroep. Wanneer je dit opschrijft wordt het wellicht een lang verhaal dat niet iedereen wil lezen. Terwijl je het zelfde verhaal in een video boodschap prima kan vertellen waarbij je de wel aandacht vast houdt.  Een gouden tip is om een video boodschap op te nemen en een mailing te verzenden naar je mailing lijst met daarin een link naar je video.

Die video kan je plaatsen op je kanaal op You-Tube maar je kunt een video van YouTube ook in je blog hangen (embedden heet dat). Mail dan de link van je blog post naar je mailing lijst. Heb je nog geen mailing lijst? Start dan vandaag nog met het vergaren van e-mail adressen van je doelgroep. Doit blijft een super krachtig middel om met je doelgroep in contact te blijven. Handige systeem dat wij hiervoor gebruiken is bijvoorbeeld Mailchimp. Om mensen te vragen om hun naam en email adres door te geven (opt-in heet dat) kun je op je WordPress site bijvoorbeeld de  plugin: Optin Skin gebruiken)

Bouw je mailing zo op dat in de onderwerp regel al duidelijk wordt dat het een video betreft. Leg in de mail zelf in een paar zinnen uit dat je een video hebt opgenomen en dat deze te bekijken is door op de onderstaande link te klikken. Eventueel kan je er een screenshot bij plaatsen met daarin een 'Play' knop. Dit is niets anders dan een plaatje van de videoplayer waaraan je een hyperlink toevoegt. Een deel van de ontvangers zal op play klikken in die video en wordt zo doorverwezen naar je blogpost waar die video staat. Als je een beetje handig bent kan je in het zo instellen dat je video direct gaat spelen zodra men op je blogpost komt. (Men heeft immers op play gedrukt omdat ze de video willen bekijken) Niet iedereen is hier van gediend, en er zullen uiteraard ook mensen op je blogpost komen die niet via je mailing maar bijvoorbeeld via Google op je site komen.

Afgelopen jaar was ik een aantal keren ingehuurd als spreker op de Secretary Next seminars van Schoevers. Samen met Arjan Erkel heb ik toen voor deelnemers een video boodschap opgenomen waarin we terug- & vooruit blikken. Een korte video van ongeveer 2 minuten. We stuurden een mailing uit naar de mensen die bij het seminar geweest zijn met als onderwerp: Een persoonlijke video boodschap van Arjan Erkel & Jelle Drijver.

Hierin stonden 3 regels, een screenshot en een tekstlink naar de videoboodschap.

 Video boodschap met Arjan Erkel en Jelle Drijver

De resultaten waren vele malen hoger dan normaal. Binnen een paar uur had meer dan 50% van de ontvangers de mail al geopend en daarvan heeft ruim 14% geklikt op een call 2 action button. Iedereen die iets te melden heeft kan ik aanraden om hier eens mee aan de slag te gaan. Nu kan je de video plaatsen op Vimeo, You-Tube en andere sites maar er zijn ook systemen waarbij je zelf je video kunt hosten en waarbij je extra elementen kunt toevoegen aan je video. Bekijk bijvoorbeeld de video van Arjan Erkel en mij en let vooral op hoe we tegen het einde van de video een knop laten verschijnen in de videoplayer. Ook na afloop sluiten we af met een beeld waarop tekst staat inclusief een knop voor meer informatie. Ook zal je zien dat wanneer je met je muis over de video gaat, er 3 knoppen verschijnen waarmee je de video kunt delen via Twitter, Facebook en Google+. Dit stimuleert natuurlijk weer de social sharing.  (note: de video is bestemd voor deelnemers aan het Secretary Next Seminar maar vraag natuurlijk gerust informatie aan als je interesse hebt in de leergang)

Het video systeem dat wij gebruiken is een systeem waarbij ik heel gemakkelijk:

  • screencaptures kan maken van mijn scherm,
  • video's in een handomdraai kan voorzien van een andere player of een video frame zoals een iPad of een iMac,
  • call 2 actions plaatsen in je video player met andere woorden: een "bestel nu" of "klik hier voor meer info" knop in de video,
  • aparte landingspagina's maken waarbij je weer diverse elementen kunt toevoegen,
  • meten hoeveel mensen klikken op call 2 actions,
  • inzichtelijk met statistieken hoe veel mensen je video hebben bekeken (op play geklikt en hoeveel mensen de hele video hebben uitgekeken)
  • uitstap momenten bepalen. Wanneer haken mensen af? Als iedereen bij al je video's na 1.20 minuten afhaken bijvoorbeeld dan moet je je video's wellicht korter maken,
  • nog veel meer!

Ik kan je er alles over vertellen en als je benieuwd bent laat het me dan hieronder weten, dan maak ik met alle plezier een video van hoe dit systeem werkt en wat je er allemaal mee kunt. Er is al een duidelijke video gemaakt door de makers van dit systeem op deze pagina.

Echt een super krachtige marketing tool die veel meer bedrijven zouden moeten inzetten. Als je vragen hebt over dit systeem of over wat je er mee kunt, stel ze gerust hieronder, ik help je graag en vindt het leuk om hier met meer mensen over te sparren.

Hartelijke groeten,

Jelle

Direct meer weten?Klik hier!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *