Secretary Next

Gisteren middag was ik naast Arjan Erkel en Roos Wouters, een van de sprekers bij het Secretary Next Seminar van Schoevers. In de kerk van Oudekerk aan de Amstel spraken we ruim 300 secretaresses toe over respectievelijk: Persoonlijk leiderschap & ontgijzelen, Het Nieuwe Werken en Social Media & Online positionering.

Wat ik elke keer weer fantastisch vind bij dit soort sessies is de snelheid waarmee je feedback krijgt. Geen dagen wachten op een artikel in een (nieuws)blad maar gewoon direct na je lezing terug lezen wat men er van vond op Twitter! En iets later in de uitnodigingen van mensen om te linken op Linkedin.

De feedback is publiekelijk dus leuk als men enthousiast is maar ook als je het niet goed is doet krijg je dat ook direct om je oren. Gelukkig (nog) nooit gehad maar zelfs al zou het gebeuren, dan is het voordeel dat je het in elk geval weet en er iets aan kunt doen. Vroeger deelde mensen hun mening ook met anderen maar dan was het (potentiële) bereik een stuk lager. Waar men vroeger een aanbeveling deed op een verjaardag met 10 mensen visite in een kringetje, gebeurt dit nu met een veel groter bereik op platformen als Twitter, Linkedin & Facebook.

Of we het nou leuk vinden of niet, dit is de realiteit. We kunnen het ontkennen of omarmen. Het is vooral belangrijk dat we op de hoogte zijn van wat er wordt gezegd. Tools als Hootsuite kunnen daarbij helpen. Wil je daar meer over weten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of reageer hieronder, dan helpen we je graag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *